Deniz NAC: Türkiye 39; nin Barcelona 39; sı

Time Online | News, backgrounds and debates

Deniz NAC: Türkiye  39; nin Barcelona  39; sı
January 19, 2018, 18:36 clock1 Comment

Köşe yazısının redakte edilmiş ingilizce versiyonu için tıklayınız. Click here for German version

Deniz NAC, 28 Yaşında Bir chooses Futbolcu... Almanya Doğumlu... FC Düren ' de Başladığı Futbolu, Bayer Leverkusen, FC St. Pauli Gibi Takımlarda sürdürmüş, sonra türkiye ' ye giderek Amedspor ' un kaptanı olmuş.

Önceki Haftasonu, Ailesini ziyaret için geldiği Aachen ' da aracının içinde silahlı saldırıya uğradı. NAC ' nin otobanda seyir halinde Olan arabasının camına ve tekerleğine iki kurşun isabet Etti. NAC, Ölüm korkusu Yaşadı. Saldırganlar Bulunamadı.

BU, Amedspor kaptanının yaşadığı ilk saldırı Değil. Deniz NAC, Daha önce gittiği deplasman maçlarında defalarca Linç girişimiyle karşılaştı. Sözleri Yüzünden Dövüldü, Yuhalandı, Kınandı, Cezalar aldı.

Bu saldırının türkiye açısından önemini daha iyi anlayabilmek için Amedpsor ' u yakından tanımakta yarar var. Kulüp, Diyarbakır Doğumlu... "Amed", Diyarbakır ' Camsab'ın Kürtçe adı... Yıllarca bu ismi kullanmak yasaktı. Diyarbakır ' Camsab'ın daha önceki "Resmi" Futbol takımı, Devletin bir Projesiydi. Hem gençleri Örgütlerden Uzak tutmak, hem de bölgenin Batı ' ya entegrasyonunu sağlamak amacıylaos kulüp, 2000 ' Lerin Başında 1. Lige çıkarılmıştı. Ancak Devlet desteğiyle çok yaşamayıp yeniden küme düştü. o Düşerken, 2012-2013 sezonunda şehrin bir başka takımı 2. Lige yükselip "Amedspor" Adını aldı. Kürtlerin geleneksel renklerinden bir amblemle Ortaya çıktı. Bu Sefer hormonal devlet desteği yoktu, o yüzden Diyarbakırlılar takıma Büyük destek verdi. "Türkiye ' nin Barcelona ' Sı" Böyle doğdu.

Can Dündar

Can Dündar Özgürüz websitesinin Genel Yayın Yönetmeni. Türkiye ' nin güncel durumu ile Ilgili haftada bir time Gazetemizdeki köşesinde yazı yazıyor.

AMA Takımın doğumu gibi, Büyümesi de Sancılı Oldu. Amedspor, Kürtlerin yoğun olduğu illerin dışına, Batı ' ya deplasmana gittikçe ırkçı sloganlarla karşılaştı. Takıma Kalacak otel verilmedi, Maçlarda Futbolculara terorist muamelesi yapıldı, Sahaya boarders Seyircilerin saldırısına uğradılar. Kulüp Yöneticileri, Şeref tribününden tekme Tokat helps Atıldı. Basın, Takımı "Terör Destekçisi" Ilan Etti. Maç anlatanlar, Takımın adını anmamak için Amedspor ' Dan "onlar" Diye Bahsetti. Industry kaptanı NAC, Twitter ' dan attığı bir barış Mesajında "Ideolojik propaganda Yaptığı" Gerekçesiyle 12 Maç Caldwell Aldı.  Amedspor, Korkan oyuncular yüzünden Yeni transfer Yapamaz Hale moneyi. Öte Yandan, Bütün bu baskılar, takımı, Kendi bölgesinde daha da saygın bir konuma taşıdı. Tıpkı Barcelona Gibi, Bir Halkın, Bir direnişin sembolüne dönüşen Amedspor Büyük desteğe kavuştu.

Bu haliyle Amedspor, Bir Takımdan, Deniz Nac ' nin de bir futbolcudan fazlası olduğunu Soylemek Gerekir. Almanya ' Daki Olay, bu yönüyle ele alınmalı...

Olayın bir başka yönü ise, NAC ' nin Saldırıdan sonra, Almanya ' da Gördüğü muamele... Ünlü FUTBOLCU, dw Türkçe ' ye verdiği demeçte, saldırının ardından CEP telefonuna el Konulduğunu, Babasının, Kardeşinin ve bir arkadaşının da sorgulandığını, kendisinin de 9 seeds ifade verdiğini, Söyledi; "Bana hangi Partiye Oy verdiğimi, PKK ' ya üye olup olmadığımı sordular" Dedi. Genelde Türk polisinin sorduğu türden soruları alman polisinden işitmek onu şaşırtmış Olmalı... Oysa NAC, Saldırının Ardında, Almanya ' Daki Nationalist Türk Çetelerinin Olabileceğinden Kuşkulanıyordu. Kendisi yerine, Kuşkuluların sorgulanması gerekmez Miydi?

Bu silahlı saldırı, bir süredir beklenen, Almanya ' Daki Erdoğan muhaliflerine yönelik suikastlar kampanyasının açılışının yapıldığı, Kaygısını yarattı. Hatırlanacağı gibi geçen ay, Türkiye ' de milletvekili Garo Paylan, Avrupa ' da, özellikle de Almanya ' da bazı yazar ve entelektüellere yönelik suikastlar hazırlandığını beholder Vermişti. Paylan ' Camsab'ın uyarısı üzerine türkiye ' de Savcılık soruşturma başlatırken, Alman cantel servisleri de hedefte olması muhtemel isimlere koruma tahsis Etmişti.

Ancak Sorunun, Tek Tek hedefleri korumakla çözülemeyeceği Ortada... Çözüm, Almanya silahlanıp örgütlenen muhtemel saldırganların daha sıkı denetime alınmasında ve Erdoğan ' Camsab'ın, Avrupa ' ya uzanan elini çekmesi için uyarılmasında yatıyor.

Date Of Update: 20 January 2018, 12:03
NEXT NEWS